KNHS-VNS

In de Spotlight

Elke 2 maanden wordt wordt er een studentenruiter in de spotlight gezet. Deze keer is het de beurt aan Jessica Pearson!

Ever voorstellen:

Naam: Jessica Pearson

Leeftijd: 20

Vereniging: G.S.P.V. Parafrid

Studie: Psychologie

Hey! Mijn naam is Jessica Pearson, ik ben 20 jaar oud, en ik ben op dit moment penningmeester van de vereniging G.S.P.V. Parafrid. Ik heb een Engelse vader (vandaar mijn achternaam) en een Russische moeder. Ik ben ik Moskou geboren, maar we zijn al snel na mijn geboorte naar Nederland verhuist. Toen ik klein was en van mijn moeder moest ‘kiezen’ wat voor sport ik wou doen riep ik als eerste voetbal. Jammer genoeg vond mijn moeder dit geen geschikte sport voor mij (iets met niet vrouwelijk genoeg) en ben ik maar op mijn 6-jarige leeftijd begonnen met paardrijden. Al snel werd ik helemaal verliefd op deze sport en op mijn harige, knuffelige dierenvriendjes. Toen ik naar Groningen verhuisde om Psychologie aan de universiteit te studeren was daarom het eerste wat ik deed – nee, geen kamer zoeken – maar een manege of vereniging vinden waar ik verder kon blijven paardrijden. Zo heb ik Parafrid gevonden en werd ik meteen lid.

Met mijn vorig lease paard bij mijn oude manege had ik met mijn instructrice veel geoefend voor proefjes en wedstrijden. Ik heb hierdoor redelijk vaak meegedaan met FNRS-proefjes en impuls proeven, maar nooit officieel mogen starten jammer genoeg. Na een jaar te hebben gereden bij Parafrid vond ik het daarom toch tijd om maar eens met officiële wedstrijden mee te doen en heb ik me ingeschreven bij de VNS. Stomverbaasd dat ik was toen ik uiteindelijk 1e was geworden in de La bij SO Parafrid! Ik denk dat dit toch wel mijn mooiste resultaat is die ik heb gehaald. Ik ben nu 2 SO’s verder en ook steeds weer leuke ervaringen meegemaakt (behalve mijn val bij Jolly Jumper dan…oeps). Ik vind de sfeer bij SO’s altijd erg fijn en probeer daarom ook zoveel mogelijk Parafridders over te halen om mee te gaan om wat #parafridpower te showen.

Verder heb ik niet echt één groot voorbeeld waar ik naar opkijk als het gaat om de paardensport. Er zijn namelijk veel ruiters en amazones waar ik nog veel van zou kunnen leren en iedereen heeft zo zijn eigen rijstijl en manier van omgaan met paarden. Nu dat ik er eigenlijk iets langer over nadenk moet ik wel toegeven dat de rijstijl van Brett Kidding (aka Tristan Tucker) wel in mijn achterhoofd is blijven hangen. Als je nog geen filmpjes van hem hebt gezien dan raad ik het zeker aan om ze op te zoeken, hilarisch!