KNHS-VNS

In de Spotlight

Elke 2 maanden wordt wordt er een studentenruiter in de spotlight gezet. Deze keer is het de beurt aan Manoeska Wuijts!

Ever voorstellen:

Naam: Tuija Rämö

Leeftijd: 25

Vereniging: HOP

Studie: Msc Psychology

Ik ben begonnen met paardrijden toen ik ongeveer 9 was. Wel meerdere keren pauzes tussendoor genomen door nare vallen van bokkerige pony’s, haha. Ik was ook actief in drafsport en op dit moment gek voor lipizzaners en klassieke dressuur.

Hoe kwam ik bij studentenruiters? Toen was ik een bijrijdster voor een privépaard en Eline Schutte begon ook op hetzelfde stal te rijden. Van haar heb ik alle leuke dingen over SO’s gehoord en ik wou mee doen!

Mooiste ervaring… Hmm. Alle hele fijne paarden die ik mocht rijden tijdens de SO’s. Een heel fijn Lb proefje op Brento (Z1) bij SO Hippeia, wat een fantastisch paard!

Mijn beste resultaat is waarschijnlijk B springen kampioen van 2017, toen was ik ook 2e in de Bb op het VNSK. En vorige jaar was ik 2e bij het VSNK L springen en recent een Lb winst.

Ik heb eerder wedstrijd

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, paard, buiten en natuur

en gereden op Finse managepaarden. 80cm springen en B/L1 dressuur. Op dit moment rij ik geen wedstrijden omdat mijn paard nog te groen is.

Wat zou ik willen meemaken op paardensport? Lastig. Het zou heel gaaf zijn om ooit een Z1 proef rijden op mijn eigen lipizzaner. Het zijn fantastische paarden en wat zou mooier zijn dan samen met je eigen paard tot een hoger niveau te groeien?

Mijn grote voorbeeld, hmm. Ik denk dat ik er meerdere heb maar ik noem Anja Beran. Ze is een vriendelijk paardenvrouw, hele goede instructrice en fantastisch paardentrainer. Ik krijg veel inspiratie van haar boeken over klassieke dressuur.

Tegen de andere studentenruiters zou ik zeggen: durf mee te doen! Studentenruiters zijn ontzettend leuke mensen en de sfeer is altijd gezellig.

Ook als het proefje niet goed gaat, is het gewoon erg gezellig om mee te doen.