KNHS-VNS

In de Spotlight

Elke 2 maanden wordt wordt er een studentenruiter in de spotlight gezet. Deze keer is het de beurt aan Sanne van Kuppeveld!

Even voorstellen:

Naam: Sanne van Kuppeveld

Leeftijd: 23

Vereniging: N.S.R.V. Jolly Jumper

Studie: Arbeid- en Organisatiepsychologie

Hoi! Ik ben Sanne van Kuppeveld, ik ben 23 jaar oud. Ik was vorig studiejaar commissaris interne communicatie in het bestuur van N.S.R.V. Jolly Jumper. Dit studiejaar blijf ik actief als VNS-vertegenwoordiger en voorzitter van de activiteitencommissie. En hoop ik natuurlijk zoveel mogelijk SO’s mee te kunnen rijden, omdat dit helaas mijn laatste studiejaar is.

Ik ben begonnen met paardrijden toen ik 12 jaar oud was. Mijn beste vriendin had altijd al paarden, maar tot die tijd had ik weinig interesse in rijden. Totdat ik een keer even op de pony van haar zusje mocht, dat was het moment dat ik zelf ook wilde gaan rijden. Toen ik voor mijn studie ging verhuizen naar Nijmegen liet ik mijn bijrijdpaarden thuis achter en ben ik lid geworden van Jolly Jumper. Ik was meteen een redelijk actief lid, ondanks dat ik niet vaak op de manege te vinden was voor de verenigingslessen. Ik wilde al een hele tijd graag wedstrijden rijden, maar een eigen paard zat er met mijn studentenbudget nog even niet in. Daarom ben ik vrij snel ook actief geworden op SO’s, omdat ik daar zonder eigen paard toch wedstrijden kon starten. Dit vind ik ook een van de leukste dingen aan SO’s, het maakt niet uit welk niveau je hebt en of je een eigen paard hebt, iedereen kan meedoen. En het is natuurlijk altijd erg gezellig!

Het resultaat waar ik tot nu toe het meest trots op ben is dat ik vorig jaar op het VNSK mocht meerijden in de Bb dressuur en dit jaar zelfs een tweede plek heb gehaald in het B springen! Tot mijn grote verbazing behaalde ik vorig jaar op het SO van Parafrid ook nog een 1e plek in de Lb dressuur en inmiddels ben ik alweer L springen en M startgerechtigd in de dressuur, mijn god wat gaat dat snel zeg! Zo is mijn stiekeme doel van de hoogste klasses bereiken voor mijn afstuderen toch mooi behaald. Ik hoop ooit met een eigen paard ook lekker wedstrijden te kunnen rijden en fanatiek te kunnen trainen voor dressuur, springen en crossen. Ik heb niet per se één groot voorbeeld in de paardensport, er zijn zoveel goede ruiters en amazones waar ik nog heel veel van kan leren. Een van de mensen waarvan ik hoop ooit nog te mogen leren is Rien van der Schaft, zijn manier van trainen spreekt me erg aan en ik zou het super gaaf vinden ooit les van hem te krijgen!