KNHS-VNS

In de Spotlight

Voorheen werd hier een studentenruiter voorgesteld, maar vanaf heden wordt hier een studentenruitervereniging in het zonnetje gezet. Dit keer is V.S.R. De Solleysel aan de beurt.

Over onsSolleysel

Wij zijn de Veterinaire Studenten Rijvereniging “De Solleysel”, de paardenvereniging van Diergeneeskunde. Sinds 1934 verzorgen wijpaardrijlessen en andere activiteiten voor Diergeneeskunde studenten. Onze paarden, op dit moment 11, staan op de uithof bij universiteitskliniek paard, waar wij ook al onze faciliteiten hebben. Ben je een keertje in de buurt, kom gerust langs, onze saloon is elke werkdag open van 10 tot minstens 10 uur.

 

Activiteiten

Doordeweeks zijn er iedere avond paardrijlessen op verschillende niveau’s. Naast de lessen proberen we ook zo veel mogelijk verschillende en leuke activiteiten te organiseren.

Daarnaast organiseert De Solleysel ook activiteiten die specifiek gericht zijn op studenten van diergeneeskunde. Zo verzorgen wij cursussen, lezingen, workshops, excursies, symposia etc. Ook kunnen studenten via ons op de men, eventing en endurance wedstrijden veterinaire controles verrichten en zo de aanwezige wedstrijd dierenartsen helpen. Studenten die weinig ervaring hebben met betrekking tot paarden kunnen tijdens, de door De Solleysel georganiseerde momenten aangeleerde onderzoeken nogmaals oefenen op de paarden.

SONY DSCsolleysel strandrit solleysel mennen

Er worden voor de leden van De Solleysel verschillende wedstrijden en menweekenden georganiseerd. Ook gaan we ieder jaar op ruiterkamp met onze eigen paarden en paarden die mee worden genomen door de studenten. Zo zijn we afgelopen jaar naar Zeeland geweest, waar veel van de paarden voor het eerst in de zee hebben gelopen.

Naast alle paardenactiviteiten zijn wij ook een gezelligheidsvereniging. Wij hebben onze eigen kamer, waar veel studenten komen lunchen of drankjes komen doen. Feest of geen feest, bij ons is er altijd een feestje van te maken.

 

SO’s

Het aantal actieve studentenruiters van De Solleysel op SO’s is altijd schommelend geweest. Wij zijn, het gaan naar de SO’s, nu weer druk aan het promoten en dit gaat de goede kant op! Zelf vinden wij het heel erg leuk om dit jaar weer een SO te kunnen organiseren. Wij hebben daar enorm veel zin in. Tot op de SO’s!

 

Solley Constitutiefoto

V.S.R. De Solleysel