KNHS-VNS

In de Spotlight

Elke 2 maanden wordt wordt er een studentenruiter in de spotlight gezet. Deze keer is het de beurt aan Manoeska Wuijts!

Ever voorstellen:

Helleu, mijn naam is Manoeska Wuijts en ik ben 23 jaar en ik ga na de zomer beginnen aan de master Research Master in Public Administration and Public Organisation, een hele mond vol, maar het is afgekort gewoon PAOS. Ik ben nu twee jaar lid bij U.S.R. Hippeia en ik rijd daar met heel veel plezier. Ik ben toen ik tien was begonnen met paardrijden en al snel sloeg het echte pennyvirus toe. Ik was iedere dag op de manege te vinden om pony’s te poetsen. Ook ben ik op een gegeven moment begonnen met het vrijwilligen op stal, waardoor ik er alleen maar meer te vinden was en ook vaker mocht rijden dan alleen mijn eigen les. Dit resulteerde nog regelmatig in een gebroken hart, want al mijn lievelingspony’s zijn weer weggegaan. En een hardnekkig pennyvirus gaat niet zo maar weg, dus toen ik ging studeren en niet meer op mijn eigen manege kon rijden begon het toch al snel te kriebelen. Ik ben toen alle maneges in de omgeving van Utrecht af gegaan en zo kwam ik bij U.S.R. Hippeia terecht. Het S.O. rijden sprak mij meteen aan en daar wilde ik dan ook meteen mee beginnen. Mijn mooiste ervaring aan het S.O. rijden is toch wel het constant proberen af te wegen en aan te voelen wat je van een paard kan vragen. Dat resulteerde bij een paardje in het commentaar van de jury dat we een leuke combinatie waren, dat vond ik echt een fijn compliment. Vorig jaar mocht ik La starten op het VNSK en dat vond ik echt super leuk. Verder heb ik nooit echt serieus aan wedstrijden meegedaan, want als ik dan eindelijk een pony of paard gekozen had waarvan ik dacht: met jou wil ik wel F proeven rijden, ging die weg of dood. Dus ben ik blijven haken op F6, maar toen was dat nog de helft van alle proeven,dus dat is best ver toch ;). Wel heb ik altijd meegedaan aan extra wedstrijden zoals pas de deux en viertallen of sinterklaas springen. Ook heb ik net meegedaan aan de zitcompetitie en mag ik door naar de kwartfinale, super leuk, bijna net zo leuk als de S.O.’s. Ooit hoop ik met mijn eigen paard Working Equitation te gaan doen en daar dan ook leuke wedstrijdjes mee te starten. Ik heb niet per se een voorbeeld, eerder een filosofie waar ik naar streef. Ik wil heel graag zo eerlijk mogelijk werken met een paard, al is dat soms best moeilijk. Ik denk dat je altijd moet proberen te genieten van wat je doet en wees daarbij eerlijk naar jezelf en je paard.