KNHS-VNS

Nationale wedstrijden: Stedenontmoetingen

Stedenontmoeting KNHS-VNS Nationaal Dressuur

De KNHS-VNS biedt studenten zonder eigen paard de kans om wedstrijden te rijden tijdens een zogenoemde stedenontmoeting.

De KNHS-VNS biedt  nationale studentenruiters graag de kans hun ruitervaardigheid op de proef te stellen. Omdat studenten vaak geen tijd of geld hebben een eigen paard te onderhouden, en dus niet mee kunnen doen aan officiële KNHS wedstrijden, biedt de KNHS-VNS deze studenten de kans mee te doen aan nationale wedstrijden: Stedenontmoetingen (afkorting: SO). Voor studentenwedstrijden heb je namelijk geen eigen paard nodig om mee te kunnen doen, omdat de paarden geregeld worden door de organisatie van de betreffende SO.

De Stedentonmoetingen worden gereden volgens een unieke eigen formule: het knock-out systeem. Hierbij rijden twee of drie ruiters beurtelings op hetzelfde paard, waarbij degene die met dit paard de beste prestatie levert, doorgaat naar de volgende ronde. Het gaat dus om de beste ruiter, in tegenstelling tot de reguliere wedstrijdsport waar het om de beste combinatie gaat. Door loting wordt de combinatie van paard en ruiter bepaald en in iedere ronde zijn nieuwe paarden aanwezig. Lees hier meer over dit unieke knock-out systeem der KNHS-VNS Nationaal.

Stedenontmoeting KNHS-VNS Nationaal Springen

Er wordt ook gesprongen tijdens een stedenontmoeting.

Stedenontmoetingen worden dóór studentenruiters vóór studentenruiters georganiseerd op verschillende locaties in Nederland. Stedenontmoetingen  duren een geheel weekend, waarin gereden wordt in verschillende disciplines. De SO’s zijn uitermate geschikt om contacten te leggen met studentenruiters uit het hele land, tijdens de gezellige feesten en borrels waarmee het sportieve gedeelte wordt afgewisseld.

Door mee te doen aan stedenontmoetingen kan een nationale studentenruiter zich tevens kwalificeren voor het jaarlijkse Vereniging Nederlandse Studentenruiters Kampioenschap (VNSK), het kampioenschap voor nationale studentenruiters.