KNHS-VNS

Studentenrijverenigingen

Hieronder zijn de gegevens van de studentenrijverenigingen der KNHS-VNS te vinden:

Studentenrijvereniging Omschrijving
 Logo Blok

A.S.R. Blok

Science Park 306 1098 XH Amsterdam bestuurblok@gmail.com

A.S.R. BLOK, de Amsterdamse Studenten Ruitervereniging rijdt elke woensdag avond in het monumentale pand van de Hollandsche Manege, gelegen bij het Leidseplein en het bekendste park van Nederland, het Vondelpark in hartje Amsterdam. Met dressuur-, spring-, carrousellessen en een maandelijke buitenrit biedt BLOK voor ieder wat wils. Naast het paardrijden zijn de 80 leden van BLOK ook vaak actief bij de leuke uitjes zoals de blok de hort op, kerstgala’s en natuurlijk de borrels! Het jaarslijkse ‘Wild Weekend Weg’ in het voorjaar en het ‘Nieuw Leden Weekend’, zijn elk jaar weer een groot succes! Kortom een veelzijdige Studenten vereniging in hartje van Amsterdam.
 Logo Cave ne Cadas

TSR Cave ne Cadas

Olympia Building Academielaan 5 5037 ET Tilbrug info@cavenecadas.nl

De Tilburgse Studenten Rijvereniging Cave ne Cadas bestaat sinds 1980. De naam is Latijn voor: Pas op dat je niet valt. Wij zijn een kleine rijvereniging. Het voordeel van een kleine vereniging is dat iedereen elkaar kent en de sfeer altijd gemoedelijk en relaxed is. Onze studentenles is elke maandag avond en wordt afgesloten met een drankje.. Daarnaast organiseren wij ook maandelijks borrels en activiteiten. Elk jaar organiseren wij een Stedenontmoeting in Tilburg. Ben je enthousiast geworden? Neem dan snel contact op of kijk op onze website.
 Logo Concorde

ESRV Concorde

Sportcentrum TUE O.L. Vrouwestraat 1 5612 AW Eindhoven esrv.concorde@gmail.com

ESRV Concorde is de sportvereniging voor alle studenten in en rond Eindhoven met interesse in paardensport. Deze vereniging is al ruim 10 jaar actief in het Eindhovense studentenleven. Doormiddel van ledenactiviteiten, lessen en wedstrijden kunnen deze studenten hun passie voor de paardensport delen. Dit is niet zonder resultaat gebleven! Zo is Concorde in 2012 uitgeroepen tot leukste sportvereniging van Eindhoven en beste Equipe van Nederland!
 Logo_hipac

A.W.S.R. Hipac St. Joris

Bornsesteeg 2 6708 PE Wageningen hipac@wur.nl

A.W.S.R. Hipac St. Joris is de Wageningse studentenruitervereniging, die in 1970 ontstaan is uit een fusie tussen 2 aparte verenigingen. Daarmee zijn wij een van de oudere sportverenigingen uit Wageningen. Wij organiseren wekelijkse lessen en daarnaast nog allerlei activiteiten, zoals een westernles, een buitenrit met Shires en ons jaarlijkse Hipac-weekend. A.W.S.R. Hipac St. Joris is the Student Riders Association, which was formed in 1970 out of the fusion of two other associations. This makes us one of the oldest sports associations of Wageningen. We organise weekly lessons, and activities such as a western lesson, a trail ride with Shires and our annual Hipac-weekend.
 logo USR hippeia

USR Hippeia

p/a Manege ’t Hoogt, Gageldijk 103a, 3566MH, Utrecht info@hippeia.nl

U.S.R. Hippeia, opgericht op 28 januari 1936, is de leukste studentenruitervereniging in regio Utrecht!  Elke woensdagavond lessen we op manege ’t Hoogt in Utrecht. Naast het rijden gaan we met onze ongeveer 40 actieve leden vaak op stap om al dan niet paardgerelateerde activiteiten te ondernemen. Ook worden steeds meer leden enthousiaste SO-deelnemers. Hup hup Hippeia!
 logo hippocampus

DRV Hippocampus

Postbus 217 7500 AE Enschede bestuur@hippo.utwente.nl

D.R.V. Hippocampus, opgericht in 1965, is de studentenruitervereniging van Enschede. Iedere donderdagavond wordt er gereden bij manege Horstlinde in Enschede. Tevens mag Hippocampus hier dan gebruik maken van de kantine, waar het altijd erg gezellig is! Meestal wordt er dressuurles gegeven, maar soms ook springles of een spelletjesles met carnaval (waar iedereen natuurlijk verkleed naartoe komt) en sinterklaas. In de zomer zijn er ook wekelijks buitenritten. Verder organiseerd Hippocampus nog allerlei andere leuke dingen zoals bijvoorbeeld een uitwaaiweekend, verenigingsweekend, kerstgala, hemelvaartsrit, paasrit, filmavondje, clinic, wedstrijden … Teveel om op te noemen!
 logo NSR Hop

NSR HOP

Landelijke vereniging info@hopmail.nl activiteiten@hopmail.nl

NSR HOP is de Nationale Studenten Rijvereniging van Nederland. De vereniging is opgericht op 11 november 2003 door een aantal studentenruiters en supporters. NSR HOP is een kleine vereniging waar gezelligheid voorop staat. “Alles mag maar niks moet bij HOP!”.HOP is de enige studentenrijvereniging in Nederland die niet aan een stad gebonden is. Hierdoor komen onze leden uit heel het land en vinden onze activiteiten door heel het land plaats. NSR HOP organiseert zowel paardrijactiviteiten als gezelligheidsactiviteiten zoals cocktailworkshop, wijnproeverij, nieuwjaarsdiner, crossles, nachtrit, strandrit, etentjes, weekendje weg etc. Naast deze activiteiten is NSR HOP ook actief tijdens de SO’s, niet alleen in de ring maar ook tijdens het feestje aan de bar.Wil je niet aan verplichtingen gebonden zijn, maar wel deelnemen aan het studentenrijden. Neem dan contact op via info@hopmail.nl of neem een kijkje op www.hopmail.nl
 logo ASR Hors a.s.r. H.O.R.S.t.a.v. Ab actiaat De Hollandsche Manege, Vondelstraat 140 te Amsterdam: info@asrhors.nl De in 1911 opgerichte Amsterdamsche Studenten Rijvereniging H.O.R.S. bezet al jaren de vrijdagavond op  de Hollandsche Manege in Amsterdam met lessen en borrels. De a.s.r. H.O.R.S. is een subvereniging van het A.S.C./A.V.S.V., maar is daarvan volledig onafhankelijk.  Hoewel we ruiters van verschillende niveaus hebben en activiteiten met betrekking tot paarden organiseren zoals jachten en buitenritten, staat bij ons openheid en gezelligheid centraal.
 
Jolly_jumper JPG

NSRV Jolly Jumper

p/a Gymnasion Heyendaalseweg 141 6525 AJ Nijmegen info@nsrvjollyjumper.nl vnsvertegenwoordiger@nsrvjollyjumper.nl

NSRV Jolly Jumper is sinds 1977 de studenten rij vereniging in Nijmegen en we hebben 55 leden. We organiseren ongeveer 5 activiteiten in de maand, naast de eventuele rijlessen. Onze activiteiten zijn er op gericht om met zo veel mogelijk aspecten van de paardensport in aanmerking te komen. Daarnaast organiseren we ook gezellige sociale activiteiten om bij te kletsen en te genieten van het Nijmeegse uitgaansleven.
 Logo Marcroix

RSR Marcroix

Kralingseweg 120 3062 CG Rotterdam info@marcroix.nl

R.S.R. Marcroix is dé studentenrijvereniging uit Rotterdam. De vereniging is opgericht in 1925 door het Rotterdamsche Studenten Corps en heeft een rijke historie met als hoogtepunt het enige indoor paardensportevenement in Ahoy dat Rotterdam ooit heeft gekend! Heden ten dage worden tradities nog steeds in ere gehouden en staat Marcroix bekend als een gezellige en sportieve vereniging. Vele borrels en uitjes worden gepland, zoals wekelijkse clublessen, buitenritten, pololessen, ledenweekend, maandelijkse borrels en diners. Niets is de dames van Marcroix te dol! Woon jij in de omgeving van Rotterdam? Neem dan snel contact op via info@marcroix.nl of bezoek onze website www.marcroix.nl.
 Logo Parafrid

GSPV Parafrid

Blauwborgje 16 9747 AC Groningen bestuur@parafrid.nl

Parafrid is de jongste, grootste en gezelligste paardrijvereniging van Groningen. Wij bieden onze leden wekelijkse dressuurlessen en tweewekelijkse springlessen aan. Daarnaast wordt er elke maand wel een leuke activiteit georganiseerd; van buitenritten, filmavonden en feestjes tot, het hoogtepunt van het jaar, het clubweekend.
 logp VSR De Solleysel

VSR De Solleysel

Yalelaan 1 3584 CL Utrecht bestuur@solleysel.nl

De Veterinaire Studenten Rijvereniging “De Solleysel” bestaat al sinds 25 oktober 1934. Sinds die tijd verzorgen we paardrijlessen voor studenten Diergeneeskunde en medewerkers van de Faculteit. Naast de paardrijlessen wordt er nog veel meer georganiseerd omtrent de veterinaire kant van de paardensport waaronder cursussen, activiteiten, wedstrijden, excursies enz.