Vacature Vicevoorzitter

Het Dagelijks Bestuur van de KNHS-VNS is op zoek naar een nieuwe Vicevoorzitter. Hieronder is een omschrijving van de taken van de Vicevoorzitter binnen ons bestuur te vinden. Mocht je interesse hebben om samen met ons het KNHS-VNS-bestuur te draaien, stuur dan vóór 16 maart 2019 een mail naar voorzitter@studentenruiters.nl. Voeg een korte motivatie toe waarin je uitlegt waarom je wilt solliciteren, een beschrijving van hoe jij zou functioneren als bestuurslid en eventuele ervaring die je al eerder hebt opgedaan met betrekking tot het draaien van een bestuur of commissie.

De Vicevoorzitter der KNHS-VNS

De Vicevoorzitter ondersteunt, zoals de naam al zegt, de Voorzitter en neemt diens taken binnen het Dagelijks Bestuur over bij afwezigheid van de Voorzitter. Verder is het de taak van de Vicevoorzitter om toezicht te houden op de digitale en niet digitale communicatie, zowel naar leden toe, als naar externe partijen (bijvoorbeeld m.b.t. promotiedoeleinden). Hieronder valt o.a. het beheren en bijhouden van de online kanalen (website, Facebook, Twitter) en het versturen van persberichten en het maken nieuwsbrieven.


Van ieder bestuurslid wordt er verwacht om enkele malen als vertegenwoordiger te functioneren bij een Stedenontmoeting. Dit zal gemiddeld één keer per drie Stedenontmoetingen zijn. Het toekennen van vertegenwoordigers gebeurt in overleg met alle bestuursleden, waarbij zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met de wensen van elk. Als vertegenwoordiger ben je gedurende een Stedenontmoeting verantwoordelijk voor het controleren of de paarden goed worden losgereden en geschikt zijn voor de desbetreffende categorie, tel je de protocollen en stel je de klassementen op. Het is uitdagend werk, waarbij je met mensen van alle verenigingen in contact komt.

Omdat het Dagelijks Bestuur niet vaak bijeenkomt en het vertegenwoordigen gedurende Stedenontmoetingen erg veelzijdig is, duurt de inwerkperiode wat langer dan gebruikelijk is bij verenigingen. Het KNHS-VNS-bestuur is om deze redenen opzoek naar mogelijke kandidaten die langer dan één jaar bestuur willen doen, regelmatig Stedenontmoetingen bezoeken, enkele jaren rijervaring hebben en bestuurservaring hebben en/of in commissies hebben gezeten.

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan vóór 16 maart 2019 een mail naar voorzitter@studentenuiters.nl!