Blog: ervaring van de penningmeester

Heleen Scholtens is lid bij Parafrid en de penningmeester van het Dagelijks Bestuur der KNHS-VNS. In deze blog lees je over haar ervaring.

Inmiddels ben ik alweer ruim een jaar penningmeester van de VNS en ondanks dat er in de tussentijd helaas nog geen SO verreden is, heb ik het heel erg naar mijn zin binnen het bestuur. Het is tof om contact te hebben met bestuursleden en leden van andere verenigingen om zo iedereen steeds beter te leren kennen. Ik vind het dan ook zeker een toevoeging op het bestuur en de vele commissies die ik al bij Parafrid heb gedaan, omdat je nu echt op nog grotere schaal over dingen nadenkt en zaken aan het regelen bent. Daarnaast heb ik veel bij geleerd over alles wat er komt kijken bij de SO’s en als penningmeester zijnde natuurlijk ook over de boekhouding en begroting, wat ook heel goed aansluit bij mijn studie Bedrijfskunde. Ik doe het bestuur naast mijn studie, bijbaan en nog twee andere commissies en qua tijd is het super goed te doen. Het neemt niet heel veel tijd in beslag, zeker niet als je toch al fanatiek SO-ganger bent en door de vergaderingen die online plaats vinden gaat ook dat lekker efficiënt.

Als je zin hebt om relevante bestuurservaring op te doen binnen een gezellig bestuur, dan zou ik zeker solliciteren!